Actueel Reglement Modules
Ervaring Afwerking Reservatie

Flits


Glamourfotografie - 27/08/2010

Glamour is het fotograferen van een model waarbij de nadruk ligt op de uitstraling en de sexualiteit van het model. Dit moet zeker niet verward worden met naaktfotografie. Glamour is vaak juist het omgekeerde van naaktfotografie, waarbij eerder het lichaam als onderwerp genomen wordt. Glamour kennen we voornamelijk uit de Pin-Up fotografie, en tijdschriften zoals P-Magazine en Playboy maken graag gebruik van dit soort plaatjes.

Een glamourfoto is niets meer of minder dan een foto die de persoon in die gefotografeerd wordt (het model) van zijn of haar voordeligste kant laat zien. Meestal betekent dit dat er een grote rol is weggelegd voor belichtingstechnieken en nabewerking. Een echte glamouruitstraling vraagt meestal ook om een extra laagje make-up voor het model.

Laten we beginnen met de belichting van een glamourfoto. Een zachte belichting zorgt ervoor dat de huid egaal lijkt. Een harde belichting daarentegen brengt elk rimpeltje of oneffenheid in de huid naar voren. Om een zachte belichting te krijgen, maken we gebruik van een indirecte lichtbron. Plaats bijvoorbeeld een wit scherm naast het model en laat daar een lichtbron op schijnen. Experimenteer wat met de hoeveelheid licht en de plaatsing van de lichtbron om een zo mooi mogelijk beeld te krijgen. Vaak zijn meerdere lichtbronnen nodig om te voorkomen dat er een schaduw over het gezicht valt.

Een glamourfoto is niet compleet zonder enig retoucheerwerk. Hiervoor is Photoshop goed te gebruiken. Eerst halen we oneffenheden in de huid weg met de Clone Stamp Tool of de Patch Tool. De Clone Stamp Tool is het meest geschikt voor kleine oneffenheden, zoals sproetjes, terwijl de Patch Tool het beste gebruikt kan worden voor grotere oppervlakken, zoals wallen onder de ogen. Het zachter laten lijken van de huid kan je doen met de Blur Tool. Ga voorzichtig over de delen die je zachter wilt laten lijken en vermijd de ogen want die moeten juist scherp blijven. Met de optie Unsharp Mask�, onder Filter en Sharpen, zijn de ogen en de mond nog iets scherper te maken. Selecteer alleen de delen die je wilt verscherpen. Maak ook de achtergrond onscherp. Hierdoor springt het glamourmodel er extra uit.

Archief

2021 (0)
2020 (0)
2019 (2)
2018 (1)
2017 (0)
2016 (0)
2015 (2)
2014 (7)
2013 (7)
2012 (13)
2011 (34)
2010 (51)


Aanmelden | Registreren - Copyright © 2021 Guy Roelandt - GSM: 0473 78 82 06 - E-mail: info@guyroelandt.be - Connect op  Facebook | Twitter - Webdevelopment door FW4